Wij kunnen niet zonder vrijwilligers en buddies! Daar komt bij dat wij ervan overtuigd zijn dat je als vrijwilliger echt een verrijking bent. Voor ons, maar vooral voor de kinderen. We hebben bij allerlei activiteiten hulp nodig. Heel belangrijk zijn de schrijfbuddies die ‘onze’ kinderen helpen bij het schrijven van het stuk. Super-inspirerend voor buddy en kind! Verder kun je het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel bij ondersteunen. We noemen: muziek, decor, kostuums, eten koken, chaufferen, grimeren, publiek ontvangen en ga zo maar door.

Voor vrijwilligers en buddies vragen we altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Ze worden gevraagd onze gedragscode te tekenen.

Voor onze huidige 10 debuterende toneelschrijvers uit Amsterdam-Oost zijn we nog op zoek naar Schrijfbuddy’s. Is dat iets voor jou?

In een aantal lessen en een weekeinde-weg leren de kinderen hoe ze een toneelstuk kunnen schrijven. Schrijfbuddy’s helpen hen daarbij. Niet door zelf met leuke ideeën te komen, maar door de kinderen te prikkelen met vragen, of op zo’n manier met ze in gesprek te gaan dat hun ideeën vorm kunnen krijgen. Zodra de kinderen tijdens het schrijfweekend hun eerste eigen toneelstuk hebben geschreven, worden hun teksten door professionele theatermakers omgetoverd tot een waanzinnige voorstelling.

Lijkt je dit wat? Wil je onze aanstormende talenten helpen om het beste en mooiste toneelstuk te schrijven dat ze maar kunnen? En heb je deze periode op woensdagmiddag nog tijd over? Meld je dan nu aan via [email protected] o.v.v. Schrijfbuddy.

Kan je niet op de woensdag, maar lijkt het je wel leuk om op de hoogte te blijven of om op een andere manier te helpen? Mail gewoon ook!

Studio52nd - Als niemand kijkt...