Wij maken theater. Niet zomaar theater. Kinderen en jongeren in moeilijke situaties maken voorstellingen met theaterprofessionals. Ze schrijven de teksten, of ze staan zelf op de planken. Ze maken theater over wat hen bezighoudt. Soms gaat dat over grappige, of verdrietige en soms over lastige en bijna onbespreekbare onderwerpen. Dus onze voorstellingen gaan ergens over. Altijd.

Special Editions

GOOD GAME (GG)

Een voorstelling gemaakt door gamers voor iedereen die er niets van snapt

Voor wie nog niet gamet, is het hoog tijd te beginnen. De wereld van de toekomst is digitaal: een wereld die gamers helpen vormgeven. In Good Game (GG) geven zij zelf inzicht in de meerwaarde en de valkuilen van het gamen. Hobbyisten, professionele e-sporters en risicogamers trekken je mee in hun scherm.

Professionele muziektheatermakers van het Geluid Maastricht, Studio 52nd en Asko|Schönberg verwerken teksten en composities van een diverse groep jonge gamers in een fysieke en muzikale voorstelling. Een ode aan de speler en het spel, een genuanceerde reflectie op de invloed van gamen op je leven, maar bovenal: een broodnodige break away from keyboard.

Speelperiode: 9 december 2022 t/m 23 februari 2023

FOK ME HOKJE (13+)

Met teksten die jongeren schreven over hun gender en seksuele oriëntatie.

Welkom in het dierenrijk, waar mannelijke flamingostellen andermans eieren uitbroeden en de anemoonvismannetjes in vrouwtjes veranderen. Waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Alleen de mensensoort zet elkaar vast in hokjes. En kom je uit je hokje, dan ben je in gevaar.

Een voorstelling onder regie van Gable Roelofsen en gespeeld door Dionisio Matias (Bonte Hond), Diederik Kreike (VPRO – Koken met konijnen) en Smita James (Shrew Her).

Speelperiode: oktober 2022 t/m november 2022

KIDS EDITIONS

De toneelstukken uit onze Kids Editions zijn sinds dit jaar op aanvraag beschikbaar. Twee acteurs spelen twee korte toneelstukken op jouw locatie. Daarna volgt een les, gegeven door één van onze docenten. Zie je komend jaar graag een programma gebaseerd op onderstaande voorstellingen bij jou in de klas? Neem snel contact op met [email protected]

Geen geluk #filterstuk

Kinderen uit de Rivierenbuurt en de Pijp maken hun schrijfdebuut.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig twee levens; een gewoon leven en eentje op de socials, op je smartphone. In het eerste kom je met een gekreukeld of chagrijnig gezicht uit school en maak je ruzie met iedereen. Het tweede leven is fantastisch. Dat is hoe je wil zijn!

Maar is dat wel zo? Is het leven op je smartphone en de socials zo mooi? Studio 52nd gaat met kinderen uit Amsterdam Zuid op onderzoek uit. In wie veranderen zij eigenlijk op Tiktok, Insta of Snapchat? Acteurs van vlees en bloed spelen de toneelstukken van deze jonge toneelschrijvers op 10 november in CC Amstel. Ben je benieuwd naar de dubbellevens van onze kinderen, reserveer dan snel je kaartjes!

10 november | 19:00 |  CC Amstel

DOE FF CHILL MET JE DRILL

Kinderen uit IJburg maken hun schrijfdebuut.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen stoer zijn en stoer doen? Ben je stoer als mensen bang voor je zijn? Als je je stoer kleedt, of stoer praat? Of probeer je dan iets te verbergen? Misschien moet je iets durven dat de meeste mensen eng vinden. Of iemand beschermen, die kleiner is dan jij. Ook best stoer, toch?

Onder begeleiding van onze professionele docenten en een heuse rapcoach hebben we onderzocht hoe je de kracht van rap kan gebruiken voor een mooie boodschap. Een creatief protest, een positieve beweging, tot uiting gebracht in zeven fantasievolle toneelteksten.

28 maart | 09:30, 11:30, 19:00 |  IJburgcollege

13 april | 13:00 | CC Amstel

PLAYMAKING OVER DE BRUG

Kinderen uit de Rivierenbuurt en de Pijp maken hun schrijfdebuut.

Een belangrijk en gevreesd moment in groep 8 is de Cito-toets en het schooladvies van je meester of juf. Een moment vol verwachtingen. Wat als je ouders het niet eens zijn met je advies? Wat als de leraar denkt dat je niet naar de havo kan, terwijl jij denkt van wel? En kunnen de verwachtingen van je ouders en je leraar ook te hoog zijn?

24 mei | 19.00 | CC Amstel

Special Edition Light

(On)schuld

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet? 

Dit vervolg op Eigen Schuld, genaamd (On)schuld, is speciaal aangepast op elke locatie. We spelen voor professionals, MBO-studenten en alle andere mensen die in gesprek willen over armoede. De monoloog geeft de stress van geldzorgen weer en biedt aanleiding voor een gesprek.

Op aanvraag beschikbaar