Elk jaar produceren we nieuwe voorstellingen. Soms gaan we met een Special Edition in reprise. Vanaf 2020 ook onze nieuwste programma: Special Edition Light. Deze voorstellingen zijn voor het seizoen 2019/2020.

Special Editions

FOK ME HOKJE (13+)

EEN VOORSTELLING OVER GENDER EN SEKSUELE VOORKEUR

Jongeren die heen en weer bewegen op de lijn van het genderspectrum schrijven over hoe zij dit ervaren. Hoe verhoudt deze beweging zich tot hun seksualiteit en seksuele voorkeur? Hoe ervaren zij de reacties van de buitenwereld? En vooral: hoe vinden zij hun eigen weg en kracht om uit opgelegde hokjes te breken? We werken voor dit project samen met het COC, Emancipator én de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB). Deze voorstelling zal spelen in januari en februari 2021.

WIE IS BAAS? (13+)

EEN VOORSTELLING OVER HET KOLONIALE HEDEN

GESCHREVEN DOOR JONGEREN MET OF ZONDER VOOROUDERS UIT DE KOLONIËN

“Extreem Gelijk” toerde in september 2017 en 2018 door Nederland. In september 2018 ging de voorstelling voor de tweede maal in reprise, en werd in november uitgelicht door Fonds ZOZ op de ZOZ dag. 

De jongeren van Open Schoolgemeenschap Bijlmer schreven onder begeleiding van de studio hun gedachten en gevoelens op over de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. Drie theatermakers gingen vervolgens onder de eindregie van Gable Roelofsen met de teksten aan de slag, en maakten een muzikale voorstelling van 45 minuten.

Special Edition Light

(on)schuld

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet? 

In 2020 starten wij met een pilot, een vervolg op Eigen Schuld, genaamd (On)schuld, speciaal voor professionals. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.
In de komende jaren willen we op deze manier spin-offs maken van onze toekomstige voorstellingen over gender en game-verslaving.

(On)Schuld is ivm COVID-19 tot nadere bepaling van de maatregelen uitgesteld.

Kids Editions

PLAYMAKING VOOR WAT? HOEZO DEZE?

Overpeinzingen van 7 jonge toneelschrijvers uit Amsterdam Oost.

GESCHREVEN DOOR KINDEREN EN GESPEELD DOOR PROFESSIONELE ACTEURS

Elke ochtend staan honderden kinderen in Amsterdam Oost op en doen hun ding. Eten, school, chillen, slapen, huilen en lachen. Net als iedereen. Maar waarom? Hoezo? Wat heeft het voor zin en waarom doen we wat we doen? En wat is zin eigenlijk?

Studio52nd laat zeven kinderen uit Amsterdam Oost hun hersenen kraken over  de grootse vragen van het leven. Als ware filosofen onderzochten ze ingewikkelde vraagstukken als ‘Wie ben je?’, ‘Wat geloof je?’ en ‘Waarom bestaan we eigenlijk?’  Dat leverde naast interessante antwoorden soms ook nog meer vragen op. Aristoteles, Nietzsche en Kant zijn er niets bij!

EÉN-OP-ÉÉN FISSA

Studio 52nd bestaat 10 jaar en geeft een feestje!

KINDEREN ZIJN DE STERREN IN EEN VOOR HEN GESCHREVEN TONEELSTUK. ZE SPELEN ÉÉN-OP-ÉÉN MET EEN PROFESSIONELE ACTEUR.

Laad het confettikanon en hang de slingers op. Strijk je mooiste outfit en doe glitters in je haar. Limo, bubbels, chips en taart. Studio 52nd blaast 10 kaarsjes uit. Dit jubileum verdient een feest: Fissa!

Jij bent uitgenodigd, net als de meest memorabele 52nd personages van de afgelopen 10 jaar. Als cadeau maken deze oude personages nieuwe avonturen mee uit de hoofden en harten van acht kinderen uit Amsterdam Oost. Want heeft Stuntschaap zijn dansschoenen wel aangetrokken? En vliegt Ferrari niet uit de bocht tijdens de polonaise? Is het Poep gelukt om Zeep uit te nodigen zonder dat zijn familie Pies en Scheet erachter komt?