Elk jaar produceren we nieuwe voorstellingen. Soms gaan we met een Special Edition in reprise. Vanaf 2020 ook onze nieuwste programma: Special Edition Light. Deze voorstellingen zijn voor het seizoen 2019/2020.

Special Editions

WIE IS BAAS? (13+)

EEN VOORSTELLING OVER HET KOLONIALE HEDEN

GESCHREVEN DOOR JONGEREN MET OF ZONDER VOOROUDERS UIT DE KOLONIËN

“Extreem Gelijk” toerde in september 2017 en 2018 door Nederland. In september 2018 ging de voorstelling voor de tweede maal in reprise, en werd in november uitgelicht door Fonds ZOZ op de ZOZ dag. 

De jongeren van Open Schoolgemeenschap Bijlmer schreven onder begeleiding van de studio hun gedachten en gevoelens op over de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. Drie theatermakers gingen vervolgens onder de eindregie van Gable Roelofsen met de teksten aan de slag, en maakten een muzikale voorstelling van 45 minuten.

KIDS EDITIONS

Één-op-één: Verhalen van mijn onzichtbare familie

8 kinderen uit Amsterdam Oost maken en spelen met een professionele storyteller hun eerste eigen verhalenroute

Zwoele zomeravonden vragen om knisperende kampvuurverhalen. Maar waar haal je die spannende verhalen dan vandaan? Studio 52nd heeft acht kinderen uit Amsterdam Oost gevraagd om op zoek te gaan naar hun onvertelde familie verhalen. Familieleden die ver weg wonen, raadselachtig werk doen en veel reizen. Die waar je héél weinig over weet en waar familieleden altijd geheimzinnig over spreken. De kinderen krijgen bij Mezrab een stoomcursus in de eeuwenoude kunst van het verhalen vertellen. Samen met Mezrab’s professionele storytellers halen ze dit onbekende familielid uit nevelige mysteries en duistere geheimen in de spotlight.

PLAYMAKING Ik hier, jij daar

Over niet samen kunnen zijn.

Gescheiden zijn of worden. Uit elkaar willen, of uit elkaar gaan. Is dat altijd alleen maar slecht nieuws? Of kan het soms ook hele leuke nieuwe dingen opleveren? Samen te zijn of niet samen te zijn, dat is de vraag die Studio 52nd onze jonge toneelschrijvers eens wilde stellen. En toen brak in maart het corona-virus uit en viel de inspiratie met bakken uit de lucht. Dat kan haast geen toeval zijn!

Potje voetballen op het schoolplein, belletje trekken, stoeipartijtjes met de buurkinderen… Dat ging de afgelopen maanden even niet. Na één les met een groep van tien kinderen uit IJburg, moesten we nota bene zelf uit elkaar! Maar dat laat de Studio 52nd kinderen niet tegenhouden. Zij kregen het videobellen binnen no-time onder de knie, volgden digitale schrijflessen en schreven gewoon weer tien knallende en superfijne toneelstukken.

PLAYMAKING VOOR WAT? HOEZO DEZE?

Overpeinzingen van 7 jonge toneelschrijvers uit Amsterdam Oost.

GESCHREVEN DOOR KINDEREN EN GESPEELD DOOR PROFESSIONELE ACTEURS

Elke ochtend staan honderden kinderen in Amsterdam Oost op en doen hun ding. Eten, school, chillen, slapen, huilen en lachen. Net als iedereen. Maar waarom? Hoezo? Wat heeft het voor zin en waarom doen we wat we doen? En wat is zin eigenlijk?

Studio52nd laat zeven kinderen uit Amsterdam Oost hun hersenen kraken over  de grootse vragen van het leven. Als ware filosofen onderzochten ze ingewikkelde vraagstukken als ‘Wie ben je?’, ‘Wat geloof je?’ en ‘Waarom bestaan we eigenlijk?’  Dat leverde naast interessante antwoorden soms ook nog meer vragen op. Aristoteles, Nietzsche en Kant zijn er niets bij!

ÉÉN-OP-ÉÉN FISSA

Studio 52nd bestaat 10 jaar en geeft een feestje!

KINDEREN ZIJN DE STERREN IN EEN VOOR HEN GESCHREVEN TONEELSTUK. ZE SPELEN ÉÉN-OP-ÉÉN MET EEN PROFESSIONELE ACTEUR.

Laad het confettikanon en hang de slingers op. Strijk je mooiste outfit en doe glitters in je haar. Limo, bubbels, chips en taart. Studio 52nd blaast 10 kaarsjes uit. Dit jubileum verdient een feest: Fissa!

Jij bent uitgenodigd, net als de meest memorabele 52nd personages van de afgelopen 10 jaar. Als cadeau maken deze oude personages nieuwe avonturen mee uit de hoofden en harten van acht kinderen uit Amsterdam Oost. Want heeft Stuntschaap zijn dansschoenen wel aangetrokken? En vliegt Ferrari niet uit de bocht tijdens de polonaise? Is het Poep gelukt om Zeep uit te nodigen zonder dat zijn familie Pies en Scheet erachter komt?