Elk jaar produceren we nieuwe voorstellingen. Soms gaan we met een Special Edition in reprise. Deze voorstellingen hebben we gespeeld in het seizoen 2018/ 2019.

Special Editions

WIE IS BAAS? (13+)

EEN VOORSTELLING OVER HET KOLONIALE HEDEN

GESCHREVEN DOOR JONGEREN MET OF ZONDER VOOROUDERS UIT DE KOLONIËN

De jongeren van Open Schoolgemeenschap Bijlmer schreven onder begeleiding van de studio hun gedachten en gevoelens op over de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. Drie theatermakers gingen vervolgens onder de eindregie van Gable Roelofsen met de teksten aan de slag, en maakten een muzikale voorstelling van 45 minuten. De voorstelling speelde afgelopen jaar in verschillende theaters door Nederland en zal november en december 2020 in reprise gaan.

EIGEN SCHULD 

GESCHREVEN DOOR JONGEREN DIE OPGROEIEN MET ARMOEDE

Deze populaire voorstelling voor jongeren en geld- en hulpverleningsprofessionals toerde van maart 2018 tot januari 2019 door Nederland.

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet?

Kids Editions

PLAYMAKING HOE HOOG WORDT DE HALFPIPE?

..en andere inspiratie en fantasieën voor een fijn plein!

GESCHREVEN DOOR KINDEREN EN GESPEELD DOOR PROFESSIONELE ACTEURS

Negen kinderen uit Amsterdam Oost kregen van het stadsdeel de kans om hun fantasieën, creativiteit en ideeën los te laten op het Steve Bikoplein. Ze schreven hierover een toneelstuk. Kom kijken en beleef zelf het beste plein van Amsterdam Oost.

Laat dat maar aan de kinderen van Studio 52nd over! Want wat voor geheimzinnige bewoners heeft het Steve Bikoplein? En wat doen ze dan? Wie gebruiken het plein? Zit Steve Biko zelf weleens op een bankje te chillen? Zijn er regels op het plein of is er misschien een baas?

PLAYMAKING REMBRANDTS INSTA

De verhalen achter zijn beste werken

GESCHREVEN DOOR KINDEREN EN GESPEELD DOOR PROFESSIONELE ACTEURS

De kinderen van Studio 52nd hebben hun onderzoeksvaardigheden, fantasie, creativiteit en inspiratie gegeven aan Rembrandts schilderijen. Ieder heeft een eigen toneelstuk geschreven over wat ze hebben ontdekt. 

Als er in de Gouden Eeuw Instagram was geweest, dan zouden de zelfportretten van Rembrandt daar veel en vaak op schitteren; filter of geen filter! Maar wie was Rembrandt en wie zijn eigenlijk al die andere mensen op de schilderijen? Waar kijken ze naar? Benieuwd naar de avonturen die de kinderen hebben gevonden achter het schildersdoek? Hun toneelstukken spelen op 24 juni in Nowhere in Amsterdam-Oost.

Kids Editions Extra

HET JAAR 6500 – MIJN LICHT OP DE TOEKOMST

GESCHREVEN DOOR KINDEREN EN GESPEELD DOOR PROFESSIONELE ACTEURS

De methode van Studio52nd is geïntroduceerd in Enschede.

Het playmaking-project is uit New York komen overwaaien via Amsterdam. Voor deze allereerste Eindhovense editie schreven tien kinderen uit Stratum een eigen toneelstuk rond de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat in de toekomst nog licht brandt in de lichtstad?