(W)RAP MY HIJAB

Partners:

Wel of niet dragen en al die andere vragen (13+)

Ik ben een stadsmens
Jong en getalenteerd
Rapper, bokser, danser, dromer 
Ik hou van shoppen
Volg de mode  
En tradities 
Ik draag een hijab. 
Die hoort bij mij 
Maar definieert mij niet  
Zie de hijab die mijn haren bedekt  
En kijk ook naar mij  
Wie ik ben   

Voor (W)RAP MY HIJAB schrijven jonge meiden raps, spoken words en verhalen over het dragen van een hijab. Over hun ervaringen en keuzes. De vragen die ze vaak krijgen. Maar vooral die hen juist niet gesteld worden. Regisseur Khadija Massaoudi verwerkt deze persoonlijke verhalen in een muzikale performance met actrices Nora Akachar (Trauma’s van Nora) en Asma el Mouden (DEGASTEN). Na elke voorstelling praten Nora en Asma verder met het publiek.  Op 11 oktober gaat de voorstelling in première tijdens het Krakelingfestival!

Geïnspireerd door de Amerikaanse moslima Mona Haydar, die hijabdraagsters over de hele wereld verenigt met haar catchy rapsong Hijabi vragen wij jonge meiden uit Amsterdam hun eigen rap te maken. In samenwerking met een islamitische rapper, spoken word artist of zangeres schrijven we nummers met de meiden, die we met hen opnemen in een muziekstudio.

Credits:

Regie: Khadija Massaoudi | Dramaturgie: Saar van den Berghe | Spel: Nora Akachar en Asma el Mouden | Tekst: Jonge moslima’s uit Amsterdam Oost, West en Zuid | Ontwikkeling concept, productie en educatie: Studio 52nd | Beeld: Ingrid Jongens | Inhoudelijk advies: S.P.E.A.K. en Leticia Nieto

Educatie

De voorstellingen van Studio 52nd zijn altijd startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Want juist dat zorgt voor nieuwe inzichten en begrip. Dit doen we voor, tijdens en na elke voorstelling in ons educatietraject. De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf de tweede klas van (v)mbo, havo en vwo, voor jongerengroepen en alle anderen die direct te maken hebben met jonge moslima’s.

Nieuws

Speellijst – 2021

2 oktober

Combiwel, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

n.t.b.

10 oktober

Combiwel

(W)RAP MY HIJAB

n.t.b.

11 oktober

De Krakeling, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:30, 19:30 (première)

12 oktober

De Krakeling, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:30, 19:30

20 oktober

Combiwel, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:00, 19:00

21 oktober

Combiwel, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:00, 19:00

27/28 oktober

Stadstheater & Musis, Arnhem

(W)RAP MY HIJAB

n.t.b.

1/2 november

Laaktheater, Den Haag

(W)RAP MY HIJAB

n.t.b.

12 november

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

20:00

Mede mogelijk gemaakt door