(W)RAP MY HIJAB

(W)RAP MY HIJAB – een voorstelling over de keuze voor dragen of toch niet

Geschreven door jonge moslima’s.

De Hijab. De discussie en de vooroordelen er omheen spelen om de zoveel tijd weer op. Dragen of niet dragen is de vraag waarop meiden al jong een antwoord moeten geven. Wat je ook kiest, iedereen vindt er wat van: je broer, je feministische mentor, de tramconducteur en je klasgenoten.

Meiden tussen 15 en 18 jaar uit Amsterdam schrijven over hun keuze en overwegingen rond de hijab. En over de meningen waarop ze, vaak ongevraagd, worden getrakteerd.

Geïnspireerd door de Amerikaanse moslima Mona Haydar, die hijabdraagsters over de hele wereld verenigt met haar catchy rapsong Hijabi vragen wij jonge moslima’s uit Amsterdam hun eigen rap te maken. In samenwerking met een islamitische rapper, spoken word artist of zangeres schrijven we nummers met de meiden, die we met hen opnemen in een muziekstudio. Rap en theater worden samengebracht in de voorstelling (W)RAP MY HIJAB.

De voorstelling gaat 11 oktober in première tijdens het Krakelingfestival!

Educatie

De voorstellingen van Studio 52nd zijn altijd startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Want juist dat zorgt voor nieuwe inzichten en begrip. Dit doen we voor, tijdens en na elke voorstelling in ons educatietraject. De voorstelling is geschikt vanaf de tweede klas van (v)mbo, havo en vwo.

Speellijst – 2021

11 oktober

De Krakeling, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:30, 19:30 (première)

12 oktober

De Krakeling, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

13:30, 19:30

11 november

Pahkuis de Zwijger, Amsterdam

(W)RAP MY HIJAB

n.t.b.

Mede mogelijk gemaakt door