Rembrandts Insta

Kunstgeschiedenis. Gaap. Musea. Bleh. Rembrandt. Is dat die van De Nachtwacht en al die bruine portretten? Oude, stoffige, kleurloze schilderijen van honderden jaren oud. Echt supersaai, toch? 

Maar zo saai is het niet. En dat gaan tien kinderen uit Amsterdam Oost bewijzen.

Zij hebben zich namelijk de afgelopen weken verdiept in de schilderijen van Rembrandt. Ze zijn naar een museum geweest en zijn er daar achter gekomen dat Rembrandt honderden jaren geleden stiekem al een soort selfies maakte. Als er in de Gouden Eeuw Instagram was geweest, dan zouden de zelfportretten van Rembrandt daar veel en vaak op schitteren; filter of geen filter! Maar wie was Rembrandt en wie zijn eigenlijk al die andere mensen op de schilderijen? Waar kijken ze naar? Zijn ze rijk, arm, vrienden, familie of juist vijanden? En was de wereld wel zo bruin en somber of werd er ook gelachen? Was er toen ook kleur en zon?

De kinderen van Studio 52nd hebben hun onderzoeksvaardigheden, fantasie, creativiteit en inspiratie gegeven aan Rembrandts schilderijen. Ieder heeft een eigen toneelstuk geschreven over wat ze hebben ontdekt. Benieuwd naar de avonturen die ze hebben gevonden achter het schildersdoek? Hun toneelstukken spelen op 24 juni in Nowhere in Amsterdam-Oost.

Foto’s

Speellijst Rembrandts Insta

  • No upcoming events scheduled yet. Stay tuned!