Over de brug

Over de brug – dag groep 8

Een belangrijk en gevreesd moment in groep 8 is de Cito-toets en het schooladvies van je meester of juf. Een moment vol verwachtingen. Wat als je ouders het niet eens zijn met je advies? Wat als de leraar denkt dat je niet naar de havo kan, terwijl jij denkt van wel? En kunnen de verwachtingen van je ouders en je leraar ook te hoog zijn?

Negen kinderen uit de Rivierenbuurt en de Pijp fantaseren over hun ideale middelbare school. Zij dromen over een school met coole gadgets, een docent die bekend is van TikTok, gratis laptops en honderd nieuwe vrienden. Maar wat nou als je schooladvies niet past bij de school van je dromen? En waarom vallen je ouders je steeds lastig met allemaal saaie vragen? Zoals over hoe de school staat aangeschreven, de fietsafstand en het slagingspercentage?

Ayman, Jaden, Chi-Reeny, Aurora, Chayenne, Asir en India nemen je in hun allereerste toneelteksten mee naar hun ideale school.

Over de brug
24 mei, 19.00 uur
CC Amstel, Culinanplein Amsterdam

Het stadsdeel geeft de eerste vijftig kaarten gratis weg. Reserveer snel je kaartjes met een mailtje naar [email protected]!

Verder lezen:

Giving-Tuesday-anti-eenzaam

Mede mogelijk gemaakt door: