Over de brug – dag groep 8!

Over de brug – dag groep 8

Een belangrijk en gevreesd moment in groep 8 is de Cito-toets en het schooladvies van je meester of juf. Een moment vol verwachtingen. Wat als je ouders het niet eens zijn met je advies? Wat als de leraar denkt dat je niet naar de havo kan, terwijl jij denkt van wel? En kunnen de verwachtingen van je ouders en je leraar ook te hoog zijn?

Negen kinderen uit de Rivierenbuurt en de Pijp fantaseren over hun ideale middelbare school. Zij dromen over een school met coole gadgets, een docent die bekend is van TikTok, gratis laptops en honderd nieuwe vrienden. Maar wat nou als je schooladvies niet past bij de school van je dromen? En waarom vallen je ouders je steeds lastig met allemaal saaie vragen? Zoals over hoe de school staat aangeschreven, de fietsafstand en het slagingspercentage?

Ayman, Jaden, Chi-Reeny, Aurora, Chayenne, Asir en India nemen je in hun allereerste toneelteksten mee naar hun ideale school.

Vanwege de avondlockdown zijn er alleen overdag voorstellingen, voor schoolklassen uit de buurt. We gaan ons best doen om de voorstelling op een veiliger moment in 2022 opnieuw te spelen.

Verder lezen:

Giving-Tuesday-anti-eenzaam

Mede mogelijk gemaakt door: