Koloni-Wattes

Studio 52nd schrijft geschiedenis! Een ontdekkingsreis door het koloniale verleden van De Indische Buurt. Want waarom heten de straten in Oost: Madura, Batjan, Sumatra, Java, Celebes of Bali?

Onze schrijvers gaan terug in de tijd. In de tijd van schepen op woeste zeeën, heftige strijd, ontdekkingsreizen, rariteitenkabinetten, exotische kruiden, pisangs en andere voor toen onbekende dingen. Waarom werd Indonesië dan zomaar Nederland? Wat vonden de Indonesiërs daar zelf eigenlijk van? En wie was die JP van de JP Coenschool?

Acht kinderen uit Amsterdam Oost lieten de geschiedenis op zich inwerken, voegden daar een flinke dosis talent, creativiteit en fantasie aan toe, lieten er hun kritische blik op los en schreven ieder een eigen toneelstuk over het Indonesische koloniale verleden van Nederland.

Als je jouw plek uit de Indische buurt waar jij je het meest senang bij voelt, mailt naar [email protected] en aangeeft met hoeveel je zou willen komen kijken naar de voorstelling op 16 juli om 19.00uur in Theater Oostblok, zorgen wij voor een vrijkaartje (mits er nog ruimte is). Tot dan en Tabee!

Speellijst Koloni-Wattes

  • No upcoming events scheduled yet. Stay tuned!