IK HIER, JIJ DAAR

IK HIER, JIJ DAAR – OVER NIET SAMEN KUNNEN ZIJN

Geschreven door kinderen en uitgevoerd door professionele theatermakers.

10 kinderen uit IJburg maken hun debuut.

Gescheiden zijn of worden. Uit elkaar willen, of uit elkaar gaan. Is dat altijd alleen maar slecht nieuws? Of kan het soms ook hele leuke nieuwe dingen opleveren? Samen te zijn of niet samen te zijn, dat is de vraag die Studio 52nd onze jonge toneelschrijvers eens wilde stellen. En toen brak in maart het corona-virus uit en viel de inspiratie met bakken uit de lucht. Dat kan haast geen toeval zijn!

Potje voetballen op het schoolplein, belletje trekken, stoeipartijtjes met de buurkinderen… Dat ging de afgelopen maanden even niet. Na één les met een groep van tien kinderen uit IJburg, moesten we nota bene zelf uit elkaar! Maar dat laat de Studio 52nd kinderen niet tegenhouden. Zij kregen het videobellen binnen no-time onder de knie, volgden digitale schrijflessen en schreven gewoon weer tien knallende en superfijne toneelstukken. En gaan die dan over corona? Natuurlijk niet! Die gaan over Juffrouw Donut, die bang is gescheiden te worden van haar grootste liefhebberij. En over de stoere stier Ferdinand, die graag in de onbereikbare koeienwereld wil leven.

En ja hoor, ook op de uitvoering hebben we een oplossing gevonden. Wat dachten jullie van straattheater! Van 22 tot 26 juni waren de geschreven toneelstukken te zien op de schoolpleinen, stoepen en straten van IJburg.

Mede mogelijk gemaakt door: