Ik zag twee hanen broeden samen

Het toneelschrijfdebuut van acht kinderen uit de Indische Buurt

Het broedseizoen is in volle gang! Vogels bouwen hun nestjes en bereiden de komst voor van hun kuikentjes. De mannetjes verzamelen het voedsel terwijl de vrouwtjes de eieren warm houden. Tenminste… Daar gaan we als mens vanuit, maar is dat wel zo in de natuur?

Acht kinderen uit de Indische Buurt gingen naar ARTIS en vroegen het de dieren zelf. Wist je dat mannetjesvogels ook wel eens samen eieren uitbroeden? Slakken zijn zelfs mannetje en vrouwtje in één en worden vader en moeder tegelijk. Sommige vissen kunnen zichzelf klonen: een familie met alleen moeders, dochters en zusjes, die er precies hetzelfde uitzien. Wow! In het dierenrijk doet niemand daar moeilijk over. Daar is elke familie gewoon.

Thouayba, Farah, Hussen, Jara, Kick, Rihane, Salma en Shay gingen op onderzoek uit in een toneelschrijfcursus van Studio 52nd. In hun allereerste toneelstukken vertellen ze verhalen over families in het dierenrijk. Ook zo benieuwd naar het liefdesleven van een anemoonvisje? Kom kijken op 21 juni en leer er alles over!

Ik zag twee hanen broeden samen
Maandag 21 juni 2021
Nowhere, Amsterdam
Tijd 11.00, 12.30, 18.30 en 20.00 u.

Vanwege COVID-19 is er beperkt plaats. Stuur een e-mail aan [email protected] als je wil komen kijken, dan kijken wij of we een plekje voor je kunnen vinden!

Verder lezen

Mede mogelijk gemaakt door: