Geen geluk #filterstuk

Kinderen uit Amsterdam Zuid maken hun debuut als toneelschrijver

Bijna iedereen heeft tegenwoordig twee levens; een gewoon leven en eentje op de socials, op je smartphone. In het eerste kom je met een gekreukeld of chagrijnig gezicht uit school, ga je met pluishaar en vlekken op je shirt op de bank liggen en maak je ruzie met iedereen. Het tweede leven is fantastisch. Dat is hoe je wil zijn! Je danst de sterren van de hemel op hippe tracks, vliegt door zwevende hartjes, met bloemenkransen in je haar. Of je wordt omringd door de duurste auto’s en vecht net zo goed als je favoriete superheld.

Maar is dat wel zo? Is het leven op je smartphone en de socials zo mooi? Studio 52nd ging met kinderen uit Amsterdam Zuid op onderzoek uit. In wie veranderen zij eigenlijk op Tiktok, Insta of Snapchat? En wat betekent het om twee levens te leven en al de spetterende filmpjes te zien van al die filmsterren, voetballers en je vrienden? Met wie vergelijken zij zich? En de grootste vraag van allemaal; stel dat je filter op een dag kapot is? Wie zijn ze dan?

Onze groep kinderen veranderde langzaam in jonge toneelschrijvers en Studio52nd verwerkte al hun gedachten, ideeen en meningen in acht ongefilterde en geweldige toneelstukken (#nofilter). Acteurs van vlees en bloed spelen de toneelstukken op 10 november in CC Amstel. Ben je benieuwd naar de dubbellevens van onze kinderen, reserveer dan snel je kaartjes!

Geen geluk #filterstuk
Donderdag 10 november 2022, 19.00 uur
CC Amstel | Cullinanplein 1 Amsterdam

Verder lezen

Mede mogelijk gemaakt door