Duizend anjers en granaten

Duizend anjers en granaten – een voorstelling over oorlog, vrede en opnieuw beginnen

Acht kinderen uit Amsterdam Oost maken hun debuut

Wat zou je doen als je plots wakker wordt in een oorlogsgebied? Of als je net een aanslag hebt overleefd? Kun je je dat voorstellen? Ken je mensen die weleens verhalen hebben verteld over een echte oorlog, bijvoorbeeld je opa en oma? En hoe begin je na oorlog, als er weer vrede is, opnieuw? Kun je als alles kapot is, daarna juist weer beginnen met heel mooie nieuwe dingen? En hoe dan?

Acht kinderen uit Amsterdam Oost bekeken het thema oorlog van verschillende kanten. Aspecten zoals honger, overleven, winnen, verliezen en een nieuw begin na een bittere tijd werden belicht. Onze superslimme en creatieve toneelschrijvers kozen een van deze thema’s en creëerden zo hun eigen personages om een rol te spelen in hun verhaal over doorgaan en doorzetten.

Zo ontmoeten we twee oude mannen die in plaats van een regendans, een etensdans doen. Praten twee hoofdpersonen over dromen najagen ergens anders, of toch juist thuis blijven waar ze altijd gewoond hebben, op de plek waar ze van houden. Want, de ene partij wint, maar staan we wel eens stil bij wat de andere verliest? 

In de voorstelling ‘Duizend anjers en granaten’ treffen we verschillende personages die de oorlog overleefd hebben en in gesprek gaan over hun dromen en wensen. Op 18 oktober van 17:30 tot 19:00 wordt het publiek langs een route in buitenspeelplaats Jeugdland geleid en wordt meegenomen in de spannende verhalen van onze jonge toneelschrijvers Ibrahim, Dechalayna, Mouhamet, Fairouz, Souhayb, Rayan, Nazareth en Lina.

Foto’s Menno Noordanus

Verder lezen

Moet de baas van Amsterdam Zuid niet eigenlijk schoonmaker worden? 

Stadsdeelbestuurder Flora Breemer in Over de brug: “Mijn geheime talent is opruimen”

Wat vinden kinderen zelf van de Cito-toets?

Kinderen dachten na over klassenverschillen in het onderwijs

Maakt een joggingpak dragen je meteen verdacht? 

Kinderen en volwassen acteurs speelden scènes rondom de vooroordelen en aannames over kledingstukken.

Mede mogelijk gemaakt door