Doe ff chill met je drill

Doe ff chill met je drill  

Zeven kinderen uit IJburg en de Rivierenbuurt maken hun schrijfdebuut 

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen stoer zijn en stoer doen? Ben je stoer als mensen bang voor je zijn? Als je je stoer kleedt, of stoer praat? Of probeer je dan iets te verbergen? Misschien moet je iets durven dat de meeste mensen eng vinden. Of iemand beschermen, die kleiner is dan jij. Ook best stoer, toch?

Zijn drillrappers stoer? De kinderen van Studio 52nd weten het nog niet zo zeker… Waarom doen ze zo eng? Is het niet stoerder om mensen te helpen? Julia, Gideon, Maliyah, Akram, Niki, Younes en Salma laten zien wat zij stoer vinden. Volgens hen wil een shankmes helemaal niet steken, maar veel liever een broodmes worden. Dan kan hij tenminste broodjes smeren voor zijn familie: dat is pas stoer.

Onder begeleiding van onze professionele docenten en een heuse rapcoach hebben we onderzocht hoe je de kracht van rap kan gebruiken voor een mooie boodschap. Een creatief protest, een positieve beweging, tot uiting gebracht in zeven fantasievolle toneelteksten.

Wil je zelf zien hoe dat moet: je liefde voor je buurt omzetten in actie, kunst, rap en toneel? Kom dan kijken op 28 maart om 09:30, 11:30 en 19.00 in de theaterzaal van het IJburgcollege of op 13 april om 13:00 in de theaterzaal van CC Amstel.

Het stadsdeel geeft de eerste dertig kaarten gratis weg. Reserveer snel je plekje door een mailtje te sturen naar [email protected]  

Mede mogelijk gemaakt door: