Digitale activiteiten van Studio 52nd

Ook voor ons was het even schrikken. Tussen 3 en 13 maart begonnen we met schrijftrajecten voor Fok me hokje met GSA jongeren en voor Ik hier, jij daar met de kinderen in IJburg, startten de repetities van onze nieuwe monoloog (on)schuld en maakten de Big Buddy’s plannen voor excursies en uitstapjes om te ondernemen. 16 maart kwam het allemaal tot stilstand en waren we aangewezen op digitale activiteiten.

Het is een moment geweest om te terug te grijpen naar onze kernwaarden: wij motiveren, geven stuwkracht en staan onbevangen en eigenzinnig middenin de maatschappij. Dus zijn we omgeschakeld. We hebben al onze lessen digitaal voortgezet en broeden op een manier om onze buddy-trajecten uit te breiden. Dit om het contact met onze kinderen niet te verliezen, en zeker te stellen dat zij op wat voor manier dan ook applaus en bevestiging blijven krijgen om zichzelf ten volle te ontwikkelen.

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om tijdens, en mogelijk nog een tijdje na, de quarantainetijd juist de gezinnen die het het hardst nodig hebben extra te ondersteunen. Niet (alleen) met onze theateractiviteiten, ook door extra digitale activiteiten te organiseren voor vriendjes en vriendinnetjes die elkaar nu niet kunnen zien. En ze te koppelen aan sociale initiatieven op het gebied van huiswerkbegeleiding, laptops en internetvoorzieningen – wat er maar nodig is.

Wat wij nu doen

Online lessen

Juffen Ritzah en Desiree zetten wekelijks een nieuwe playmaking les online. Kinderen voeren videobellend met hun buddy de opdrachten uit het filmpje uit.

Buddy’s houden ons op de hoogte nu we de bedachte personages niet zelf horen in de les. Wij genieten volop van de leuke ideeën die de kinderen hebben.

Om personages tot leven te wekken slaan buddy’s aan het knutselen. Of ze halen alles overhoop op zoek naar een hoed en zonnebril om net als de juffen als spion door het huis te kunnen sluipen.

Big Buddy’s blijven actief

Onze Big Buddy’s laten zien wat ze waard zijn de afgelopen weken. Buddy Gerda vertelde ons wat ze doet nu sociale omgang moeilijk is.

“Arif miste heel erg zijn schoolmaatjes en belt ze nu af en toe. Zelf maak ik één keer per week wandelingetje met hem, anders komt hij de deur niet uit. Op afstand, helaas. Maar Arif vindt het wel fijn. Je moet zelf toch ook wandelen voor je conditie, wel zo gezellig om dan met een kind te babbelen en even praatpaal te zijn.”

Ook iets doen?

Online schrijflessen

Heb jij (klein-)kinderen, neefjes of nichtjes in groep 6, 7 of 8 waarmee je ook toneelstukken wil schrijven? Dat kan nu. Volg samen de minicursus toneelschrijven, die wij maakten i.s.m. Vreedzame Wijk. In twee lessen schrijven jullie een kort toneelstuk. Gewoon via videobellen!

Extra ondersteuning

We geven in deze periode extra steun aan de bij ons aangesloten kinderen. We breiden ons Big Buddy-traject uit. Zij doen samen digitale activiteiten. Ze bezoeken online musea, of lezen zelfgeschreven toneelstukken voor aan klasgenootjes. Wil je graag met deze kinderen aan de slag, en creatieve thuisactiviteiten met ze uitvoeren?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] en vermeld daarin:

– Hoeveel tijd je hebt om met een kind aan de slag te gaan.

– Of je in de buurt woont van Amsterdam Oost.

– Op welke manier we je kunnen bereiken.

Geen tijd, maar wel geld

Overweeg dan een donatie om de Big Buddy’s op leuke activiteiten te trakteren! Wat we bijvoorbeeld kunnen doen met je donatie:

€10: personage bedenken en tekenen a.d.h.v. onze online lessen.

€15: knutselpakket per post met leuke opdrachten erbij.

€25: recept en boodschappen per post om koekjes te bakken.

€50: videobel-proof bordspel om te spelen met klasgenootjes.

€75: maaltijd bereiden en bezorgen bij een buurtgenoot die het nodig heeft.

Via de bank: NL07TRIO0198403518 t.n.v. Stichting Studio 52nd

Mede mogelijk gemaakt door: