Terugblik Eén-op-één op 4 mei

Vorige week was het zo ver: Duizend Anjers en Granaten, het debuut van acht kinderen uit Amsterdam Oost op Jeugdland. En ons eigen debuut tijdens Theater na de Dam (al deden wij eigenlijk Theater vóór de Dam). Er was slecht weer voorspeld in de meivakantie, dus bleef het iets te lang spannend of we wel in de open lucht zouden kunnen spelen met de jonge acteurs-in-wording. 

Op dinsdag was er alleen plek voor de huishoudens van de kinderen – ouders, broertjes en zusjes verzamelden zich bij de poort en werden direct door een kind-stagiair meegenomen naar de plek van het eerste duo. Tussen de buien door, met warme winterjassen aan en paraplu’s in de aanslag zagen alle gezinnen twee voorstellingen, met als laatste die waarvoor ze waren gekomen.

Verspreid over jeugdland braken gedurende een klein – maar droog – uurtje overal applausjes uit. Gejoel, gefluit – het signaal dat er weer een succesvol debuut was geweest. De kinderen haalden het beste uit zichzelf, dansten, schmierden en speelden de sterren van de hemel! Binnen een half uur nadat de laatste ouders het speelterrein hadden verlaten, begon het te stortregenen. Dat had productieleider Ellen Knops (beter bekend als onze vaste lichtontwerper) toch mooi afgedwongen.

Op de foto’s schijnt de zon

De fotograaf, Menno Noordanus, kwam voor de veiligheid tijdens de zonnige generale repetitie op maandag en wat zijn we blij dat hij erbij was! Dankzij zijn foto’s kunnen we met zijn allen toch nog een beetje kijken naar het werk van Studio 52nd dat ondertussen gewoon door is gegaan, en hele fysieke ervaringen heeft opgeleverd, in het echt, zonder schermen. Wereldwijde virusuitbraak, weer of geen weer: bij Studio 52nd zijn we niet te stoppen. 

De kinderen speelden nu elk voor vier tot twaalf mensen in totaal. Dat is natuurlijk veel te weinig! Daarom spelen ze Duizend Anjers en Granaten in de herfstvakantie opnieuw. Tel je mee af?