Eerste Kids Edition in stadsdeel Zuid feestelijk geopend

1 december opende de Baas (portefeuillehouder) van Stadsdeel Zuid, Flora Breemer, niet één maar twee voorstellingen van In mijn uppie zonder cluppie in CC Amstel. Ze sprak de schrijvers persoonlijk toe en vertelde dat eenzaamheid haast even ongezond is als roken. De jonge schrijvers waren dus met heel belangrijk werk bezig geweest. Ze behoorden tot de belangrijkste mensen van de stad!

In de voorstelling lieten de kinderen allerlei vormen van eenzaamheid zien, en hoe je daarmee om kunt gaan. Het moeten missen van vrienden kwam aan bod, maar ook vervreemden van je familie, de enige zijn van je soort of vreselijk veel winden laten! Vies! Breemer vond de voorstelling zo bijzonder en leuk dat ze ook de tweede voorstelling nog bleef kijken.

Overdag zagen scholieren uit Amsterdam Zuid de korte toneelstukken en ze gingen uit hun dak! Tijdens een groots gevecht tussen een gemene egel en een tweestaartige vos stonden de kinderen te stampen op de tribune om het gepeste tweestaartige vosje aan te moedigen. Natuurlijk kon de vos daardoor niet anders dan winnen!

De voorstelling was het bewijs van een geslaagd pilotproject. Studio 52nd verheugt zich nu al enorm op de toekomstige Kids Editions in Amsterdam Zuid!