Elk jaar produceren we nieuwe voorstellingen. Soms gaan we met een Special Edition in reprise. Deze voorstellingen hebben we gespeeld van september 2017 tot juni 2018.

Special Editions

Eigen Schuld

Geschreven door jongeren die opgroeien met armoede

Deze populaire voorstelling voor jongeren en geld- en hulpverleningsprofessionals toerde van maart 2018 tot januari 2019 door Nederland.

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet?

Extreem Gelijk

Geschreven door jongeren met een extreme mening

“Extreem Gelijk” toerde in september 2017 en 2018 door Nederland. In september 2018 ging de voorstelling voor de tweede maal in reprise, en werd in november uitgelicht door Fonds ZOZ op de ZOZ dag. 

Drie personages wachten op de vluchteling Amjad, voor wie ze een welkomstfeestje aan het organiseren zijn. Maar tijdens het versieren en opblazen van de ballonnen, botsen de onderlinge extreme meningen op alle mogelijke manieren en loopt het nogal uit de hand…

Theater In Oost

Playmaking Koloni-Wattes

Waarom heet de Javastraat, de Javastraat?

Geschreven door kinderen en gespeeld professionele acteurs

Kinderen uit de Indische Buurt, hebben hun eerste toneelstuk geschreven dat door professionele acteurs wordt gespeeld, in deze voorstelling over over het koloniale verleden van de Indische Buurt. De voorstelling speelde in de zomer van 2018.

Studio 52nd heeft er een grote beestenbende van gemaakt. De afgelopen maanden heeft een groepje scholieren uit de Indische buurt zich ondergedompeld in een ontdekkingsreis door het koloniale verleden van de Indische buurt. Van hun ontdekkingstocht hebben ze ieder met hun eigen buddy een toneelstuk geschreven.

1 op 1 Straatratten

Gespeeld door kinderen en professionele acteurs

8 kinderen uit Amsterdam Oost, spelen samen met professionele acteurs , in deze voorstelling over Straatratten.

We hebben 8 kinderen uit Amsterdam Oost, die eerder hebben meegeschreven aan een Playmaking project gevraagd, of ze ditmaal zelf in een vorstelling willen spelen. Ieder kind wordt gekoppeld aan een professionele acteur en samen spelen zij de scenes die voor hen zijn geschreven.  Ditmaal is het thema Straatratten.

Playmaking Moet Dat Echt?

Geschreven door kinderen uit Amsterdam Oost

Zeven kinderen uit Amsterdam Oost hebben zich gestort op de vraag: wat zijn stomme regels en wanneer mag je deze regels aan je laars lappen en wat gebeurt er dan? en schreven hierover, voor de allereerste keer in hun leven, een toneelstuk. Ze hebben alle theaterwetten aandachtig bestudeerd, en hebben overboord gegooid wat ze niet konden gebruiken, en het eindresultaat is een regelrechte theaterhit.