Schrijvers (W)RAP MY HIJAB te gast bij Radio 1

Onze nieuwe voorstelling (W)RAP MY HIJAB is volop in productie. Vrijdag 13 augustus waren twee van de jonge schrijfsters van (W)RAP MY HIJAB en onze dramaturg Saar te gast bij Blok&Toine op Radio 1. Ze vertelden over de raps die ze schreven ter voorbereiding van het schrijfweekend en lieten een stukje horen. Hun rap werd gedraaid op de radio!

Ik blijf de persoon die ik ben,

ik heb mezelf beloond met hijab.

Voor de juiste kledingsoort kan ik mijn moeder vragen,

ik hoef niet af te kijken,

wat ik wil dat ga ik dragen.

Twee schrijvers van (W)RAP MY HIJAB waren samen met dramaturg Saar te gast bij Radio 1. Ze vertelden aan de hand van een fragment uit hun zelfgeschreven rap over de schrijflessen, die ze kregen. De meiden vertellen dat hun tekst dient als steun voor andere meiden met en zonder hoofddoek, die ongevraagd meningen ontvangen. ”Ik vind mezelf wel dapper om hierover te praten, want het is best een persoonlijk onderwerp.”

Benieuwd wat ze nog meer bespraken? Luister en kijk het interview hier terug.

Bekijk ook de teaser van (W)RAP MY HIJAB: