Nora en Asma, actrices van (W)RAP MY HIJAB

Insta-koningin Asma el Mouden (27 jaar) en Facebook-pro Nora Akachar (36 jaar) hebben fantastische social-skills. Maar ook zijn ze fantastisch op het gebied van acteren, rappen, beatboxen en storytelling. De twee actrices zijn gevraagd om die skills en nog veel meer te laten zien in onze nieuwe voorstelling (W)RAP MY HIJAB.

Misschien heb je nog niet van ze gehoord, maar dat gaat veranderen. Dit is namelijk het jaar dat ze doorbreken in films en op televisie. En bij ons natuurlijk, tijdens de première van (W)RAP MY HIJAB 11 oktober.

Nora Akachar

Nora Akachar is bedenker en oprichter van Trauma’s van Nora. De Facebookgroep kreeg binnen twee jaar meer dan 60.000 leden, die verhalen uitwisselen over het opgroeien tussen twee culturen. Nora heeft altijd een passie voor theater gehad, en wist de verhalen van de pagina met succes te vertalen in een theaterprogramma. Daarin stond zij als speler op de planken. Haar skills als beatboxer, darbouka-speler, rapper, zangeres en danseres wil ze graag laten zien aan de jonge toeschouwers van (W)RAP MY HIJAB.

Nora: “Ik wil de jeugd laten zien dat rappen of beatboxen echt niet alleen iets is voor jongeren. Ik wil ze laten zien dat een hoofddoek niet in de weg staat van hoeveel skills je kan hebben. Ik hoop daarmee bewustwording van het hokjesdenken te stimuleren.”

Asma el Mouden

Asma el Mouden liep als pedagogiekstudent al stage bij Studio 52nd. Na een paar jaar lesgeven als juf Nederlands maakte ze een carrièreswitch naar het toneel. Sindsdien is ze twee seizoenen actief geweest bij DeGasten. Als getalenteerd storyteller en spoken word artist is ze al meermaals gevraagd bij Pakhuis de Zwijger invulling te geven aan thema-avonden.

Asma: “Ik wil jongeren meegeven dat ze te allen tijde in zichzelf moeten blijven geloven. Dat als er geen ‘plek voor ze is’, ze zelf die plek maken en hun ruimte in durven te nemen. Dat ze er mogen zijn. Ik zie ze. Ik hoor ze. En ik ben nu al trots op ze.”

Lees meer over (W)RAP MY HIJAB

 

Nora (links) en Asma (rechts) op de eerste bijeenkomst