‘Duizend anjers en granaten’ op de KinderKunstBiënnale

Maandag 18 oktober is onze voorstelling ‘Duizend anjers en granaten’ om 17.30 uur te zien op de allereerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale! De voorstelling is een route over buitenspeelplaats Jeugdland. Je wordt meegenomen langs zeven spannende verhalen over het thema oorlog, bedacht en gespeeld door jonge acteurs samen met professionals.

De KinderKunstBiënnale zet kunst gemaakt door kinderen in de schijnwerpers in tentoonstellingen, workshops en voorstellingen. ‘Duizend anjers en granaten’ wordt gespeeld door zeven jonge talenten uit Amsterdam Oost, van ongeveer 11 jaar oud, zij aan zij met een professionele partner. Ze maken met deze voorstelling hun acteerdebuut, als een personage dat ze zelf hebben verzonnen. We treffen in ‘Duizend anjers en granaten’ verschillende personages die de oorlog overleefd hebben en met elkaar in gesprek gaan over hun dromen en wensen.

Naast ‘Duizend anjers en granaten’ is op de Amsterdamse KinderKunstBiënnale ook een expositie te zien in OBA Oosterdok en vinden er verschillende activiteiten plaats in o.a. het Scheepsvaartmuseum, Tropenmuseum en Muziekgebouw. De KinderKunstBiënnale zet zich in voor cultuureducatie en vindt nog plaats t/m 31 oktober.

‘Duizend anjers en granaten’ speelt zich buiten af, dus zorg voor een warme trui. Kom je kijken, meld je dan wel even aan via [email protected], zodat we je kunnen indelen in een route. Er zijn genoeg plekken waar je overdekt kunt staan, dus regen is geen probleem, hoewel we natuurlijk hopen op een heerlijk herfstzonnetje!

Voor deze voorstelling in de openlucht heb je geen QR code nodig. Iedereen is welkom om de voorstelling te komen bekijken op natuurspeelterrein Jeugdland.