Kinderen over oorlog, vrede en opnieuw beginnen op 4 mei

Geen grootse aankondiging dit keer voor de nieuwe Eén-op-één voorstelling. We leven helaas nog steeds in een lockdown. Toch brengen we de komende maand wel een nieuwe voorstelling: Duizend anjers en granaten. Op 4 mei, rond de dodenherdenking, tonen acht kinderen met een eigen acteur een wandelvoorstelling op het mooie natuurspeelterrein van Jeugdland.  Ja, ja.. In besloten kring. 

Op het mooie Jeugdland, waar we in oktober nog de vorige Eén-op-één uitvoering hielden, begeleiden acht kinderen uit Amsterdam Oost hun ouders, vrienden en buddy’s bij het herdenken van oorlogsslachtoffers op 4 mei. Daarvoor bekeken zij het thema oorlog van verschillende kanten. Zoals honger, overleven, winnen, verliezen en een nieuw begin na een bittere tijd. Onze creatieve acteurs in de dop kozen één van deze thema’s en bedachten hun eigen verhalen over doorgaan en doorzetten. Twee toneelschrijvers maakten van deze verhalen een script dat kinderen samen met een acteur uitvoeren rond de dodenherdenking.

In het nieuwe schooljaar is de lockdown hopelijk voorbij. Dan nodigen de kinderen het grote publiek uit om de voorstelling te komen bekijken en staan we een moment stil bij het samenzijn na al die tijd apart. We verheugen ons er al op om de uitnodigen te versturen deze zomer!