FOK ME HOKJE is back, baby!

‘Deze voorstelling verdient een lange tournee!’ schreef Theaterkant over FOK ME HOKJE. En zo gaat het gebeuren! Binnenkort speelt FOK ME HOKJE voor scholieren en volwassenen door het hele land.

In FOK ME HOKJE spelen professionele acteurs de teksten van jongeren over de beperkende hokjes van genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Over opgroeien, vriendschap, uitgaan en kleding. Hoe het is om in de kast te zitten, en er uiteindelijk uit te komen. Een meerstemming eerbetoon aan queer culture met uitbundige choreografieën op een aanstekelijke soundscape.

De jongerenvoorstelling over gender en seksualiteit was al te zien op Pride Amsterdam 2021 en speelt dit jaar voor verschillende scholen. Vanaf 15 november t/m 25 januari is FOK ME HOKJE weer te zien in theaters van Maastricht tot Leeuwarden en van Arnhem tot Rotterdam.

Dit betekent dat de repetities nu in volle gang zijn. Op dit moment zijn choreograaf Winston Ricardo Arnon en regisseur Gable Roelofsen druk bezig met het inwerken van een gloednieuw castlid, Armand Rosbak. Armand neemt tijdens een aantal voorstellingen de rol van Dionisio Matias over. In het FOK ME HOKJE-team is ook een nieuwe technicus begonnen, die zich deze week wegwijs maakt in de voorstelling.

Volgende week wordt er nog gerepeteerd met kostuums en decor. Op 23 november gaat de reprise in première in Jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam. Daarna staan er heel veel schoolvoorstellingen op het programma, maar ook een aantal vrije voorstellingen op bijzondere locaties zoals het Student Hotel en het Amsterdam Museum.

 FOK ME HOKJE nog niet kunnen aanschouwen? Kijk snel waar je nog kunt komen kijken