Bij Studio 52nd nemen we kinderen heel serieus. In onze projecten ontdekken ze dat uit enkel pen en papier een toneelstuk kan ontstaan. Dat je uit niets, iets moois kan maken. Dat je ideeën en levenservaring iets waard zijn en gehoord en gezien mogen worden. En als zij dat ontdekken, ontdekken hun ouders en verzorgers dat ook.

Marleen Beumer, oud-directeur Ouder Kind Teams Amsterdam

“De voorstellingen van Studio 52nd zijn ontzettend grappig en stellen nooit teleur. Iedereen geniet; volwassenen en kinderen samen. Het effect ervan op de kinderen is heel zichtbaar. Stralend van trots zitten ze op het toneel. Ouders, leraren en OKA’s zien de kinderen in een andere setting, voelen zich ook trots. Het is een ijzersterk concept.”

Zelf schrijven: empowerment voor kinderen

Bij Studio 52nd leren kinderen schrijven voor toneel in lessen ontleend aan de methode van Daniel Judah Sklar. Dat niet alleen: hun toneelstukken worden uitgevoerd door volwassenen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn die volwassenen theaterprofessionals, die dat ook nog eens heel erg goed kunnen. Het resultaat is dan ook iets om trots op te zijn en waarvoor je zonder aarzelen een groot applaus in ontvangst wil nemen.

TJ en Soufiane over tekstschrijven

TJ (9 jr): Ik heb nooit gedacht dat ik een toneelstuk zou kunnen maken. Ik kom uit Curacao en daar maken we geen toneelstukken. Alleen Youtube, Netflix enzo. 

Soufiane (10 jr): Vroeger hield ik niet zo van schrijven. Mijn vader zei altijd: “nooit zoiets zeggen, als je het nog nooit hebt geprobeerd.” Dus ik heb het geprobeerd en nu zijn dingen veranderd.

Zelf aan de slag?