SCHRIJFBUDDY VOOR KINDEREN
Wil jij kinderen helpen bij het schrijven van hun eerste toneelstuk? Kinderen net dat duwtje in de rug geven dat het verschil maakt? Hun fantasie prikkelen en zien wat voor gekke, originele toneelstukken dat oplevert? En het resultaat dan uitgespeeld zien worden door echte acteurs op een professioneel podium?

Dan vind je het misschien leuk om schrijfbuddy te worden bij Studio 52nd. Deze geduldige vrijwilligers begeleiden kinderen één-op-één tijdens toneel schrijflessen. Daarin behandelen de docenten van Studio 52nd vragen als “Hoe maak je een personage?” en “Hoe zorg je dat je verhaal spannend wordt?”. Als buddy kom je niet zelf met leuke ideeën – bij ons zijn kinderen echt de schrijvers – maar prikkel je ze met vragen. Of je loopt even een inspiratie-rondje, en gaat op zo’n manier met ze in gesprek dat hun ideeën vorm krijgen.

De cursus sluit af met een schrijfweekendje op een boerderij buiten de stad. Daar schrijven de kinderen hun definitieve toneelstuk. Ben jij iemand die blij wordt van dit soort gesprekken aangaan met kinderen? En kun je bij de schrijflessen aanschuiven op vrijdagmiddagen in Amsterdam. Meld je dan gauw aan, want dan zijn we op zoek naar jou.

Om een beetje een beeld te krijgen is het misschien leuk om het volgende filmpje te bekijken.

Mocht je vragen hebben, mail of bel ons dan!

Kevin Klein
Assistent Artistiek Leider Studio 52nd
[email protected] / 020-3319139