Ayisha ziet zichzelf niet als gamer, ook al gamet ze wel

De acteurs voor GOOD GAME zijn bekend! Ontmoet Ayisha Sidiqqi. Als één van de drie spelers vertegenwoordigt ze de jonge makers die dit weekend gaan dansen en schrijven aan onze nieuwe voorstelling. Ze blikt vast vooruit. 

‘Ik heb zo’n beetje een abonnement op jeugdvoorstellingen, zo vaak speel ik voor kinderen en jongeren,’ vertelt ze tevreden. ‘Ik vind het extra leuk, omdat ze zo meedoen. Gaat het licht uit, dan hoor je “oe” en “aah”. Dat rumoerige op de juiste momenten – dat is echt te gek.’ Dat ze nu teksten gaat spelen die jongeren zelf hebben geschreven biedt een nieuwe dimensie. ‘Ik ben benieuwd naar de taal die je dan krijgt aangereikt en naar die online wereld, waar ik de weg helemaal niet zo goed ken.’

‘Mijn beeld van gamers is heel erg bepaald door ex-vriendjes. Die speelden avond aan avond shooters en vechtspellen, terwijl ik zat te kijken. Dus ik zie mijzelf niet als gamer, ook al speel ik wel spelletjes. Ik vind het leuk om met mijn nichtjes fysieke dansspelletjes te doen op de Wii. Vroeger genoot ik van Rollercoaster Tycoon; dat je ergens lange tijd aan bouwt. Dat kon ik uren achter elkaar spelen. Momenteel maak ik sudoku’s op mijn mobiel, want ik hou van de mentale uitdaging die dat biedt. Eigenlijk hoort dat ook allemaal bij gamen, maar ik heb geen idee of er een online schaakcommunity is bijvoorbeeld.’

Daarom laat Ayisha zich graag verrassen door waar de groep mee komt. ‘Ik vraag me af of jongeren weten hoeveel manipulatie online gamedesigners toepassen om je steeds terug te trekken, de gamewereld in. Maar er is veel dat ik niet weet en waar ik nieuwsgierig naar ben. Ik heb zin in het tot leven brengen van die gamewereld, in de positieve insteek die we hanteren. Dat komt ook door de werkwijze van Studio 52nd. Ik verheug me erop me te laten inspireren en wat ik nog niet weet te leren van de jonge gamers.’