Amberley Bernabela: “Ik heb echt een thuisgevoel gekregen.”

In maart 2020 begon Amberley Bernabela als PR- en educatiemedewerker bij Studio 52nd. Deze maand vieren we ons eerste jaar samen met een blik op al het moois dat ze voor ons heeft kunnen doen dit jaar en kijken we naar wat het nieuwe jaar voor haar in petto heeft. 

Wat doe je precies voor Studio 52nd? En hoe bevalt het?

In grote lijnen focus ik mij op de externe communicatie van Studio 52nd, met name rondom de voorstellingen. Ik doe de werving en het inplannen van het hele educatietraject met scholen en evalueer dat ook met docenten. En ik onderhoud contact met cultuuraanbieders en partners rondom de PR van voorstellingen. Verder beheer ik ook de sociale mediakanalen en website en zorg ik ervoor dat fans en publiek op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Werken bij Studio 52nd is erg leerzaam en leuk! Ik heb echt een thuisgevoel gekregen. Het team is heel vertrouwd en open naar elkaar, dat helpt. Ik krijg ook de juiste ondersteuning en input van collega’s als ik met vragen zit.

Ik wou graag ervaring opdoen en werken op een plek waar ik volledig resoneer met de missie en visie. Dat is gelukt!

Wat is er allemaal anders gegaan dan verwacht door de uitbraak van corona? 

Toen ik begon bij Studio 52nd, heb ik twee weken op kantoor gewerkt, voordat we allemaal thuis moesten gaan werken en ik mijn vragen niet meer even snel kon stellen aan collega’s naast me. Dat was wel even spannend, omdat ik nog in mijn proefperiode zat.

We hebben ook veel moeten schakelen omtrent de voorstellingen, die voor mij sowieso al nieuw waren. Ik plan voorstellingsbezoeken in met de scholen, maar in 2020 heb ik helaas vooral moeten herplannen. Ik heb nu dus alles op een hele andere manier ervaren dan het normaal gaat en ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn als de covid-crisis voorbij is.

Wat heb je geleerd? Heb je jezelf verrast dit jaar? 

Ik heb veel geleerd over samenwerken binnen een team, de dynamiek die je met elkaar kan hebben, zodat projecten goed worden uitgevoerd. Ik vind dat Studio 52nd hier tijdens de COVID-crisis heel sterk in is, en waarschijnlijk was dat ook al zo voor de crisis. Verder heb ik veel geleerd over social media strategie, vragen durven stellen en gesprekstechnieken m.b.t. sales. Dat ik tijdens het thuiswerken zo veel heb kunnen leren, daar ben ik wel blij door verrast.

Verder kijk ik met trots terug op de twee goedgevulde Studio 52nd kranten die ik met de kinderen maakte, het uitje naar het klimpark dat we gesponsord kregen en de voorstellingen van WIE IS BAAS? die ik toch nog bij scholen heb kunnen inplannen in de laatste paar maanden van 2020.

Met welke projecten ben je nu bezig?

Momenteel ben ik bezig met de PR rondom de Kids Edition Duizend anjers en granaten, die we hopelijk op 4 en 5 mei gaan spelen in de openlucht in Amsterdam Oost. In deze voorstelling spelen kinderen samen met hun persoonlijke acteur een zelfbedacht toneelstuk over het herdenken van oorlog. Verder komt er in juni een Kids Edition aan over diversiteit binnen ouderschap met de naam Ik zag twee hanen broeden samen. De insteek is afgeleid van de Special Edition FOK ME HOKJE die vanaf november in reprise gaat. Het inplannen met scholen is al in volle gang, ook voor een andere nieuwe Special Edition, genaamd (W)RAP MY HIJAB. Deze voorstelling gaat over de keuze voor het wel of niet dragen van een hijab en gaat in oktober in première op het Krakelingfestival. Met al die voorstellingen ben ik dus bezig op het moment!

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?

Ik hoop natuurlijk dat alle theaters weer open mogen, zodat we onze voorstellingen in het theater kunnen spelen. Ik heb nog niet één première meegemaakt, en ik ben zo benieuwd hoe dat is! Mocht het niet zo zijn, dan kijk ik uit naar de creatieve manieren, waarop Studio 52nd de voorstellingen toch realiteit zal maken. Verder kijk ik ernaar uit om al mijn lieve collega’s weer in real life te mogen zien.