Eerste try-out FOK ME HOKJE

Geen grap; vandaag, op 1 april spelen Dio, Didi en Smita de allereerste try-out van FOK ME HOKJE voor een schoolklas. De school heeft Theater de Krakeling als onderwijslocatie aangewezen om op die manier aan hun leerlingen les te kunnen geven over genderidentiteit en seksuele oriëntatie. 

We kunnen het zelf ook nog steeds niet helemaal geloven, maar wat zijn we blij. Nu kunnen we ook het educatietraject van de voorstelling try-outen. Daarin geven we een brede kijk op het scala aan termen gevat in de afkorting LHBTIQ+. Na afloop gaan we in dialoog met de klas om de voorstelling te kaderen. We kijken er enorm naar uit om met de leerlingen die vandaag in het theater zitten te ontdekken hoe jongeren de voorstelling interpreteren.

Veel mogelijkheden om dat dit schooljaar nog te doen zijn er niet meer. Vanwege de aanhoudende lockdown-maatregelen moet de geplande première van FOK ME HOKJE op 2 april weer verschuiven. Ook veel van de andere voorstellingen die in april gepland stonden, gaan niet door.

De zoektocht naar de nieuwe premièredatum is in volle gang, want wat ons betreft gaat die première zeker nog wel plaatsvinden. Vanaf vandaag is op onze website ook de nieuwe speellijst te vinden voor seizoen 21/22.