Wij maken theater. Niet zomaar theater. Kinderen en jongeren in moeilijke situaties maken voorstellingen met theaterprofessionals. Ze schrijven de teksten, of ze staan zelf op de planken. Ze maken theater over wat hen bezighoudt. Soms gaat dat over grappige, of verdrietige en soms over lastige en bijna onbespreekbare onderwerpen. Dus onze voorstellingen gaan ergens over. Altijd.

Special Editions

Eigen Schuld

Geschreven door jongeren die opgroeien met armoede

Als je te weinig geld hebt in Nederland, dan is dat vast je eigen schuld. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk lui, dom of allebei. Zo is het gewoon. Of toch niet?

Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen groeit op in armoede. En in de grote steden zelfs nog meer. Hoe is het is om op te groeien als je bijna niets hebt? We vroegen het de jongeren zelf.

Extreem Gelijk

Geschreven door jongeren met een extreme mening

De succesvolle Special Edition voorstelling “Extreem Gelijk” toert vanaf september 2017 door Nederland.

Drie personages wachten op de vluchteling Amjad, voor wie ze een welkomstfeestje aan het organiseren zijn. Maar tijdens het versieren en opblazen van de ballonnen, botsen de onderlinge extreme meningen op alle mogelijke manieren en loopt het nogal uit de hand…

Theater In Oost

Playmaking Hoe hoog wordt de

halfpipe?

…..en andere inspiratie en fantasieën voor een fijn plein!

 

Geschreven door kinderen en gespeeld door professionele acteurs

Negen kinderen uit Amsterdam Oost kregen van het stadsdeel de kans om hun fantasieën, creativiteit en ideeën los te laten op het Steve Bikoplein. Ze schreven hierover een toneelstuk. Kom kijken en beleef zelf het beste plein van Amsterdam Oost.

Laat dat maar aan de kinderen van Studio 52nd over! Want wat voor geheimzinnige bewoners heeft het Steve Bikoplein? En wat doen ze dan? Wie gebruiken het plein? Zit Steve Biko zelf weleens op een bankje te chillen? Zijn er regels op het plein of is er misschien een baas?

Playmaking Koloni-Wattes

Waarom heet de Javastraat, de Javastraat?

 

Geschreven door kinderen en gespeeld professionele acteurs

Kinderen uit de Indische Buurt, hebben hun eerste toneelstuk geschreven dat door professionele acteurs wordt gespeeld, in deze voorstelling over over het koloniale verleden van de Indische Buurt.

Studio 52nd heeft er een grote beestenbende van gemaakt. De afgelopen maanden heeft een groepje scholieren uit de Indische buurt zich ondergedompeld in een ontdekkingsreis door het koloniale verleden van de Indische buurt. Van hun ontdekkingstocht hebben ze ieder met hun eigen buddy een toneelstuk geschreven.

1 op 1 Straatratten

Gespeeld door kinderen en professionele acteurs

8 kinderen uit Amsterdam Oost, spelen samen met professionele acteurs , in deze voorstelling over Straatratten.

We hebben 8 kinderen uit Amsterdam Oost, die eerder hebben meegeschreven aan een Playmaking project gevraagd, of ze ditmaal zelf in een vorstelling willen spelen. Ieder kind wordt gekoppeld aan een professionele acteur en samen spelen zij de scenes die voor hen zijn geschreven.  Ditmaal is het thema Straatratten.

Playmaking Moet Dat Echt?

Geschreven door kinderen uit Amsterdam Oost

Zeven kinderen uit Amsterdam Oost hebben zich gestort op de vraag: wat zijn stomme regels en wanneer mag je deze regels aan je laars lappen en wat gebeurt er dan? en schreven hierover, voor de allereerste keer in hun leven, een toneelstuk. Ze hebben alle theaterwetten aandachtig bestudeerd, en hebben overboord gegooid wat ze niet konden gebruiken, en het eindresultaat is een regelrechte theaterhit.