Wie is baas? – Een voorstelling over het koloniale heden

De voorstelling bezoeken?

Wie is baas? is een openbaar toegankelijke voorstelling

Voor scholen is het mogelijk de voorstelling in een theater in de buurt in te plannen in de periode van 18 september tot 11 oktober, indien er een theaterzaal beschikbaar is.

Voor VO en MBO scholen bieden we de voorstelling aan in combinatie met een educatiepakket.

Wie is baas? – Een voorstelling over het koloniale heden

In Wie is baas? bevraagt Studio 52nd hoe in de klas het koloniaal verleden wordt besproken en nog steeds invloed heeft op het dagelijks leven. De jongeren van 3 VMBO van Open Schoolgemeenschap Bijlmer werken nauw samen met de studio om hun gedachten en ervaringen over deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis om te zetten tot toneelteksten. De insteek is om via verhalen die je zelden hoort meer begrip op te roepen voor de ander. De ander, in het nieuws, in de maatschappij, op school en in de klas.

Drie theatermakers gaan met de teksten aan de slag, om te zoeken naar de beste vorm voor het toneelstuk. Dat gebeurt onder de eindregie van Gable Roelofsen.

Tegelijk met de voorstelling wordt ook een verdiepende les ontworpen, die aansluit op de voorstelling en die we aanvullend op een later moment in de klas aanbieden.

Gable Roelofsen maakt deel uit van de dagelijkse leiding van muziektheater-collectief Het Geluid in Maastricht. Als maker toonde hij werk bij of in samenwerking met onder meer Veenfabriek, Reisopera, Oper Neukoelln en La Monnaie/De Munt.

Op dit moment is de ontwikkeling van de voorstelling in volle gang.

Vanaf 18 september tot 11 oktober staat de voorstelling in het theater.

Credits

Regie: Gable Roelofsen
Spel: Barry Emond, Karlijn van Kruchten
Tekst: Jongeren 3 VMBO, Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Speellijst

  • No upcoming events scheduled yet. Stay tuned!